Danferie - Udlejning af feriehuse

Udlejning af feriehuse direkte ved havet til fornuftige priser

Fjaltring Ferieby | Holmsland Klitby | Home | Kontakt

Holmsland Klit
Holmsland Klit strækker sig fra Bjerregård i syd til Søndervig i nord, med Hvide Sande i centrum. Holmsland Klit er berømt for sin storslåede natur. Landskabet mellem hav og fjord er præget af høje klitter og hedelandskab. Du har her 40 km af Danmarks bedste strand til din rådighed.

Overalt i Vestjylland, omkring fjorden og havet, oplever man den specielle natur, som på alle årstider giver dig anderledes naturoplevelser.

Naturoplevelserne skifter med årstiderne. For lige så romantisk og roligt havet kan være om sommeren, ligeså hårdt, brusende og betagende kan det opleves om vinteren. Og lige så rød lyngen kan være om foråret, ligeså brun kan den opleves om efteråret. Og lige så spejlblankt fjorden kan ses en stille forårsaften i solnedgangen, ligeså barsk kan den opleves en efterårsmorgen.

Hvide Sande
Hvide Sande er med sin sluse mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord Danmarks femte største fiskerihavn. Prøv et besøg i auktionshallen mandag til fredag kl. 7.00 om morgenen.

Hvide Sande har et attraktivt handelsliv med spændende butikker og gode restauranter. I løbet af sommeren er der ligeledes en del kulturelle tilbud. Besøg f.eks. Fiskeriets hus, hvor du kan få et spændende indblik i Hvide Sande og fiskeriets udvikling.

På Ringkøbing fjord er der mulighed for spændende naturoplivelser - især i "Aqua Sport Zone" som tilbyder windsurfing og en kabeltrukket vandskibane.

I Hvide Sande er der fiskevand for enhver smag. Der er mulighed for:

  • Molefiskeri
  • Åfiskeri
  • Put and take
  • Fjordfiskeri og havfiskeri
Husk dog at købe fiskekort.

Ringkøbing
Ringkøbing er områdets største by. Byen er en af Danmarks ældste, og bedst bevarede, med charmerende gamle, velbevarede huse, brosten lagte gader, et hyggeligt torv og charmerende liv ved havnen.

I Ringkøbing er der rige indkøbsmuligheder for enhver smag. Besøg også de mange udøvende kunstnere – malere, keramikere, smykkekunstnere og trædrejere m.fl. I centrum er der et væld af hyggelige restauranter og cafeer – de fleste med ude servering i sæsonen Ringkøbing har mange spændende kulturelle institutioner f. eks Ringkøbing museum og Keramikkens Hus.

Bork havn
Bork havn er et hyggeligt fiskerleje i bunden af Ringkøbing Fjord. Det fortælles at vikingerne drog ud på togt fra dette område. Der er derfor etableret en vikingehavn i Bork, hvor du som gæst føres 1000 år tilbage i tiden.

Har du lyst til en lidt længere udflugt ligger Holmsland klit centralt i Vestjylland. Her er afstandene til nogle andre kendte turistmål:

Afstande i kilometer      
Hvide Sande 8 Hjerl Hede 84
Bork Havn 40 Mønsted Kalkgrube 94
Ringkøbing 13 Jespershus 99
Vaderne, Vedersø 20 Løveparken, Givskud 84
Holstebro 52 Legoland, Billund 94
Holstebro 52 Legoland, Billund 94
Herning 71 Fårup Sommerland 180
Århus 147 Ålborg 216
Odense (HC Andersens Hus) 209 Kruså 209